Tre forsøg skulle der til for at få sprøde vaniljekranse, der smager som vaniljekranse skal. Første forsøg var med peanutbutter, jeg fulgte ikke opskriften slavisk, og det endte med grimme uformelige småkager, der smagte af peanuts (de var gode som chrunch). Andet forsøg med anden opskrift gik bedre; smag og udseende var i top, men vaniljekransene var ikke sprøde. Tredje gang lykkens gang :) Tilbage til første opskrift, der denne gang blev fulgt til punkt og prikke med den undtagelse, at peanutbutter blev skiftet ud med mandelsmør, og mængden af vaniljepulver blev øget.
Ca. 48 stk.
75 g fedtreduceret mandelmel
75 g koldt smør, skåret i små stykker *
100 g kold og evt. lyst mandelsmør *
140 g lys fibersirup
1 kold æggehvide *
75 g kold flødeost naturel *
1 tsk. bagepulver
2-3 tsk. vaniljepulver
Vaniljekranse |
De ser suoerflotte ud, Lonerosa. Mon ikke det er min opskrift på peanutbuttercookies og vanillekranse, du har taget udgangspunkt i?
SvarSletSuper, at de lykkedes med mandelsmør.
Rigtig glædelig jul til dig og dine.
Kh. Jette
Det er da din opskrift Jette og tusind tak for den :)
SletDer er nu tilføjet et link til opskriften (det glemte jeg i skyndingen).
Glædelig jul til dig og dine.
Kh. Lonerosa
Mange tak, Lonerosa! ;-)
SletJeg nåede forresten ikke selv at bage et hold lowcarb vanillekranse mere inden jul - men jeg fik afprøvet Mette Blomsterbergs opskrift. Og smagt! De er næsten FOR søde i min mund men smager nu godt! ;-)
Også fortsat god jul til dig og dine.
Kh. Jette