Tilsammen et lækkert og mættende måltid.
4 personer
Kyllingekebab:
600 g kyllinge inderfilet
Ca. 20 spyd lagt i blød i vand
2 spsk. ketchup
2 spsk. tamari (glutenfri soja)
1 fed hvidløg
1 spsk. jordnøddeolie
1 spsk. citronsaft
1-2 tsk. friskrevet ingefær
2 tsk. kokossukker
Læg kyllingeinderfileterne i en skål. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og fordel den godt rundt i/om kyllingestykkerne. Lad kyllingestykkerne marinere i et par timer eller natten over i køleskabet.
Spidskålsflan:
1-2 spidskål (ca. 1 kg)
2-3 forårsløg
100 g bacon
5 æg
1,5 dl cremefraiche 38%
En god håndfuld friskhakket basilikum
150 g revet Cheddar, Pecorino el. Manchego
3-4 tomater
Friskrevet muskatnød
Salt og peber
Snit spidskålen fint og skær løgene i tynde skiver. Blancher grøntsagerne 2 min. i kogende letsaltet vand. Lad kål og løg dryppe godt af i en sigte. Skær eller klip baconen i strimler og steg dem sprøde på en tør pande. Bland kål, løg og bacon i et smurt ovnfast fad og drys med salt og friskkværnet peber og muskatnød. Pisk æg, cremefraiche og basilikum sammen og hæld massen over kål-løg-bacon blandingen. Skær tomaterne i skiver og fordel dem øverst i fadet og drys med den revne ost.
Opvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
Træk kyllingestykkerne på spyd på langs og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Sæt flanen på en rist i ovnen på næstnederste ribbe og bag i 10 min. Sæt bagepladen med kyllingespyddene i ovnen ovenover flanen og bag/steg det hele i 15 min.
Kyllingekebab med spidskålsflan |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar