tirsdag den 18. juni 2013

Ostetærte med tammamsalat

Endnu en gang mad lavet efter opskrift fra bogen "LCHF SPIS DIG MÆT & GLAD", og den kaldte smilene frem på familiens ansigter.

Ostetærte 6-8 personer

Tærtedej:
3 dl hjemmemalede mandler
½ dl sesamfrø
1 spsk. loppefrøskaller (HUSK)
40 g blødt eller smeltet smør
1 æg
1 tsk. salt
Smør eller kokosolie til at smøre formen med

Fyld:
3 æg
2,5 dl piskefløde
1 tsk. oregano
Et nip salt
300 g revet ost
150 g soltørrede tomater i olie, skåret i strimler

Mal mandlerne til mel i foodprocessoren sammen med sesamfrøene og bland melet med loppefrøskaller, smør, æg og salt.
Smør en lille tærteform med smør eller kokosolie og tryk dejen ud i formen og prik nogle huller i en med en gaffel. Lad dejen hvile i køleskab i en halv times tid.
Opvarm imens ovnen til 180 grader.
Bag tærtebunden i ca. 10 minutter eller indtil den har fået lidt farve.
Tag tærtebunden ud og skru op for ovnen til 200 grader.

Pisk æg med piskefløde og krydderier. Rør de soltørrede tomater i.
Fordel den revne ost i bunden af tærten og kom æggeblandingen over.
Bag tærten i ca. 25 minutter nederst i ovnen.

















Tammamsalat (4-6 personer):

120 g hvidkål
120 g rødkål
120 g gulerod
1 håndfuld finthakket mynte
1 håndfuld finthakket dild
2-3 spsk. koldpresset olivenolie
2 modne avocadoer
1 fed hvidløg
Saft af en ½ lime
75 g valnødder
Salt og friskkværnet peber

Riv hvidkål, rødkål og gulerødder og vend det hele i en skål sammen med krydderurterne. Vend olivenolien heri.
Mos avocadokødet med en gaffel i en dyb tallerken og rør derefter presset hvidløg, limesaft, salt og peber i mosen.
Læg avocadomosen oven på salaten og drys med grofthakkede valnødder.

Ostetærte med tammamsalat

3 kommentarer:

  1. Uhm, det ser jo (stadig) lækkert ud - den opskrift er også på min (nærmest uendelige, føles det som) to-try-liste! :D Men var det ikke svært at skaffe rødkål nu? :)

    SvarSlet
  2. Jeg har også en liste så lang med opskrifter, der skal prøves af :-)
    Jeg var heldig at finde et dansk rødkål i Superbrugsen.
    Har nydt "din" kakao-æggemælk her til morgen - lækker og mættende.

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh, det lyder godt! Dejligt at det var et hit :D

      Slet