20-22 stk.
650 g laks
250 g kulmule
100 g røget laks
2 æg
3 skalotte- el. rødløg, skåret i kvarte
Saften af ½ citron
50 g affedtet sesammel
40 g loppefrøskaller
1 dl grøntsagsbouillon *
Kokosfløde fra en dåse kokosmælk **
Himalayasalt og friskkværnet peber
Smør / klaret smør til stegning
* Brug 1 god tsk. Morga bouillon til 1 dl kogende vand.
** Stil evt. dåsen med kokosmælk på køl natten over, så "fløden" lægger sig i toppen af dåsen.
Skær fiskekødet i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele til en fin fiskefars. Lad farsen hvile på køl en halv times tid. Form fiskedeller med en ske dyppet i koldt vand og steg dem i rigeligt smør. Mine blev brunet af ved hård varme og stegt 2-3 min. på hver side ved middel varme.
Fiskefrikadeller |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar