Det var år og dag siden, jeg havde lavet og spist Osso Buco, men det skulle tre store skiver okseskank fra Jelling Naturkød lave om på :) Jeg bruger en gammel opskrift fra "Den róde Kogebog", og det bliver altid godt. Som noget nyt serverede jeg kålrabimos til (blogindlæg følger).
3-4 personer
1,5 kg okseskank i skiver
2 spsk. sesammel
Himalayasalt
Friskkværnet peber
1 tsk. basilikum
1 tsk. merian
1 tsk. rosmarin
2 gulerødder, groft revet
1-2 skiver knoldselleri, groft revet
1-2 løg, groft hakket
1-2 fed hvidløg, presset
2 dl hvidvin el. æblemost
2 dl bouillon
1 dl tomatpuré
Smør / klaret smør til stegning
+
Hakket persille
Citronskal
Klip nogle hak i kødhinden, så kødskiverne ikke krummer sig sammen under stegningen. Vend kødstykkerne i melet tilsat krydderierne. Brun kødstykkerne i smør i en stor sauterpande. Tag kødstykkerne op og svits rodfrugter og løg i mere smør. Læg kødstykkerne ovenpå "urterne" og tilsæt en blanding af vin el. æblemost, bouillon og tomatpuré. Læg låg på panden og lad retten simre i ca. 2 timer - til kødet falder fra benene. Smag til og drys med hakket persille og citronskal. Server med en lækker grøntsagsmos.
Osso Buco |
Ser lækkert ud Lonerosa!! :)
SvarSletDet var det også, og jeg kan kun anbefale kød fra Jelling Naturkød :)
Slet