mandag den 10. februar 2014

Kylling i peanutsauce med kålris

Peanutbutter er elsket af tre af familiens fire medlemmer, så derfor skulle denne ret fra bogen "LCHF SPIS DIG MÆT & GLAD" selvfølgelig prøves af. Det blev en bragende succes omend peanutbutter fra Machandel ikke er så let at røre ud, så der ikke er klumper i saucen. Jeg har siden fået et tip om, at man skal bruge peanutbutter fra Green Choice.

4 personer

600 g kyllingefilet, skåret i tern
Kokosolie el. smør til at stege i
1-2 tsk. karrypasta
2 dl kokosmælk
2 dl piskefløde
Saft af ½ lime
2 spsk. tamari
4 spsk. peanutbutter (med el. uden crunch)
Salt og friskkværnet peber

Drys:
En dusk finthakket koriander
2 fintsnittede forårsløg
½ æble med skræl, skåret i tynde halve både
Fintrevet skal af ½ øko lime
En lille håndfuld peanuts

Et blomkålshoved*
50 g smør
Salt og hvid peber

Steg kyllingeternene på en pande el. i en gryde ved middel varme.

Varm lidt kokosolie op på en sauterpande og lad karrypastaen riste lidt uden at branke.
Tilsæt kokosmælk, piskefløde, limesaft, tamari og peanutbutter og rør, til saucen har en ensartet cremet konsistens. Tilsæt kyllingeternene og lad det hele simre lidt.
Smag til med salt og friskkværnet peber.

Bland ingredienserne til drysset, kom det over retten, og server den rygende varm med blomkålsris til.
*Alternativt kan man finthakke et lille sommerhvidkål el. spidskål og lave kålris af det.

Kylling i peanutsauce med kålris

Ingen kommentarer:

Send en kommentar