Jeg ændrede på mængden af champignons og piskefløde, men ellers holdt jeg mig til opskriften.
4 personer
200 g bacon i skiver, skåret i mindre stykker
250 g champignons, skåret i skiver
100 g smør / klaret smør
1 skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
5 dl groft revet blomkål
2 dl piskefløde
1 æggeblomme
100 g revet Pecorino (el. Parmesan)
Urtesalt og friskkværnet peber
Frisk persille, grofthakket
Steg bacon på en pande, til der afgives fedt, tilføj champignons og steg, til baconen er sprød og champignonerne gyldne.
Smelt smørret i en anden pande og steg skalotteløg og hvidløg et par minutter. Tilføj blomkål og piskefløde og lad blandingen simre, til den er tyk og cremet. Tag panden af "blusset" og rør æggeblomme og revet ost i og derefter bacon og champignons.
Smag til med urtesalt og friskkværnet peber.
Vær varsom med saltet, hvis der bruges Pecorino, da osten salter retten godt.
Drys blomkålsrisottoen med grofthakket persille og server.
Blomkålsrisotto - comfort food |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar