4-5 personer
Tærtebund:
2 dl mandler
½ dl sesamfrø
½ dl solsikkekerner
1 spsk. fiberHUSK
40 g smør
1 æg
1 tsk. havsalt
Fyld:
350-400 g bacon, skåret i tern
1 skalotteløg, finthakket
3 porrer, skåret i tynde skiver
4 æg
1 dl creme fraiche 38%
1 dl piskefløde
Revet muskatnød
Himalayasalt og friskkværnet peber
Smør / klaret smør til stegning
+
3-4 håndfulde revet ost, jeg brugte Pecorino
Tænd for ovnen på 160 grader varmluft.
Kværn mandler, sesamfrø og solsikkekerner i en foodprocessor. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør det hele til en sammenhængende dej. Tryk den ud i en smurt tærteform (med en diameter på ca. 27 cm). Prik dejen med en gaffel og forbag i 15 min.
Imens klargøres fyldet. Kom bacontern på en kold pande, fyr op og steg til baconen er sprød. Hæld baconen i en skål og stil til side. Steg løg og porrer i baconfedtet og krydr med salt og peber. Bland de stegte bacontern i løg- og porreblandingen og fyld det i den forbagte tærtebund. Pisk æg, creme fraiche, piskefløde, muskatnød og salt og peber sammen og hæld massen over tærtefyldet. Drys med revet ost og bag i ca. 30 min.
Bacon-porre tærte |
Server med f.eks. en grøn salat med en god vinaigrette.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar