onsdag den 2. marts 2016

Blomkålsflan med chorizo

Et blomkål i køleskabet og chorizo og ost i fryseren blev til en lækker og mættende blomkålsflan med chorizo. Jeg skelede til denne opskrift.

4-5 personer

1 blomkål
3 æg
100 g revet ost, jeg brugte en gede Gouda
Himalayasalt
Friskkværnet peber
1/2 chorizo, skåret i skiver og stegt sprøde

+
Friske urter til pynt, f.eks. basilikum

Del halvdelen af blomkålen i små buketter, der lægges i et smurt ovnfast fad. Fordel chorizoskiver ovenpå blomkålsbuketterne. Tænd for ovnen på 180 grader varmluft. Skær resten af blomkålen inkl. stok i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Det tager ca. 10 min. Hæld vandet fra og blend blomkålen med æg, ost, salt og peber. Hæld massen over blomkålsbuketter og chorizoskiver og bag i ovnen i ca. 25 min. Pynt med friske urter og server evt. med cherrytomater.

Blomkålsflan med chorizo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar