Et blomkål i køleskabet og chorizo og ost i fryseren blev til en lækker og mættende blomkålsflan med chorizo. Jeg skelede til denne opskrift.
4-5 personer
3 æg
100 g revet ost, jeg brugte en gede Gouda
Himalayasalt
Friskkværnet peber
1/2 chorizo, skåret i skiver og stegt sprøde
+
Friske urter til pynt, f.eks. basilikum
Del halvdelen af blomkålen i små buketter, der lægges i et smurt ovnfast fad. Fordel chorizoskiver ovenpå blomkålsbuketterne. Tænd for ovnen på 180 grader varmluft. Skær resten af blomkålen inkl. stok i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Det tager ca. 10 min. Hæld vandet fra og blend blomkålen med æg, ost, salt og peber. Hæld massen over blomkålsbuketter og chorizoskiver og bag i ovnen i ca. 25 min. Pynt med friske urter og server evt. med cherrytomater.
Blomkålsflan med chorizo |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar