tirsdag den 29. marts 2016

Bagt blomkål med nødder, citron og tahin

Lækkert lækkert tilbehør til fisk el. kød. Selv datteren, der ikke er vild med blomkål, synes det smager godt. Vi spiste den bagte blomkål varm, men den kan også nydes kold, evt. tilsat feta og friske urter. Inspirationen har jeg fra Christian Bitz's FB side.

3-4 personer

1 blomkål
2 dl hasselnødder
Skal fra en øko citron
Saft fra 3/4 citron
2 spsk. tahin, rørt ud i citronsaften
Ca. 3 spsk. olivenolie
Himalayasalt
Friskkværnet peber

+
Frisk persille

Tænd for ovnen på 150 grader varmluft.
Hak blomkål og hasselnødder, f.eks. i en foodprocessor med pulsfunktion. Hæld det i en skål og rør det sammen med citronskal, citronsaft og tahin, olivenolie, salt og peber. Smag til. Hæld blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 20 min. Vend rundt i blandingen et par gange.
Pynt med persille og server.

Bagt blomkål med nødder, citron og tahin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar