fredag den 29. august 2014

Hasselback kinaradise

Jeg vælger at kalde tilbehørsretten hasselback kinaradise (i ental), for sådan en fætter er stor, og familien på fire blev mætte af én kinaradise. En kinaradise har lang tilberedningstid og skal saltes og krydres godt for at smage af noget. Vi syntes om resultatet, og hasselback kinaradise kommer på menuen igen.

4 personer

1 kinaradise
Himalayasalt og friskkværnet peber
Sød paprika
50-75 g smør

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl og del kinaradisen i stykker på størrelse med mellemstore kartofler. Skær riller på tværs af kinaradisestykkerne med ca. ½ cm mellemrum. For ikke at skære igennem kan man stikke en stegenål igennem kinaradisestykkerne - på langs og ca. ½ cm fra kanten. Læg kinaradiserne i en smurt bradepande og krydr dem godt med salt, peber og sød paprika. Læg en stor klat smør på hver kinaradisestykke og bag i ovnen i 40 min. Sæt ovnen på alm. ovn og læg stanniol over og bag videre i ca. 1 time.

Hasselback kinaradise

2 kommentarer:

  1. Wau, de ser lækre ud og skal helt sikkert afprøves.
    Mange hilsner Kathe

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Kathe :)
      De er super lækre, og man har god tid til at tilberede, hvad der ellers skal på bordet, mens de er i ovnen.
      Kh. Lonerosa

      Slet