torsdag den 17. april 2014

Ostesuppe med porre

En kollega spurgte efter en lækker forret, og jeg kom i tanke om en suppe, jeg fik for mange år siden til en bryllupsdags-middag på Fyn. Det var ostesuppe fra Karolines Køkken 2. Denne her gang blev suppen lavet som hovedret og serveret med pocheret kylling skåret i tern og vendt i persillepesto. De smørristede franskbrødsterninger blev droppet, og lidt mere porre kom i suppen. Nem og meget velsmagende aftensmad.

4 personer

25 g smør
2 spsk. sesammel
1 liter buillon, jeg lavede den af Herbamare og kogende vand
200 g flødeost, jeg brugte gedesmøreost fra Président
2 dl piskefløde
1,5 porre, skåret i meget tynde ringe
1 tsk. urtesalt
1 tsk. hvid peber

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt sesammel og bag det godt sammen. Kom lidt buillon i og når det koger, tilsættes resten af bouillonen lidt efter lidt. Lad suppen koge godt igennem. Tilsæt flødeost og fløde og lad suppen koge ved svag varme, til osten er smeltet. Tilsæt porreringene, varm suppen igennem og smag til med urtesalt og hvid peber.
Dryp eventuelt med lidt persillepesto.

Ostesuppe med porre


Ingen kommentarer:

Send en kommentar