mandag den 11. maj 2015

Blomkålscouscous med avocado, tomat og pinjekerner

Jeg har efterhånden lavet en del blomkålscouscous, men den her version er den eneste, der er blevet godkendt af ungerne, og jeg må give dem ret i, at det er den bedste (indtil videre...). Opskriften har jeg fra Fru Kofoeds Køkken.

4 personer

1 blomkål, jeg brugte et grønt kålhoved fra Aarstiderne
1 spsk. appelsin-olivenolie
1 spsk. hvid balsamico
5 spsk. Manchego, Pecorino el. Parmesan
Himalayasalt og friskkværnet peber
7-8 cherrytomater, skåret i kvarte
1-2 avocadoer, skåret i mundrette stykker *
5 spsk. ristede pinjekerner
En god håndfuld frisk basilikum, groft hakket

* vend evt. avocadostykkerne i citronsaft, så de beholder den grønne farve

Kør blomkålsbuketter til "couscous" i en foodprocessor. Hæld kogende vand over og lad det stå i et par minutter. Hæld vandet fra, pres blomkålen helt fri for vand og lad den køle af. Rør olie, balsamico, ost, salt og peber i "couscous"'en, fordel den i et fad og top med tomat, avocado, pinjekerner og frisk basilikum. Server til et godt stykke kød.

Blomkålscouscous
Blomkålscouscous - close up


Ingen kommentarer:

Send en kommentar