torsdag den 14. maj 2015

Kylling i spinat og gede-/fåremælksost

Denne ret blev til efter inspiration fra Jane Faerbers nyeste bog "LCHF ÅRET RUNDT". Piskefløde blev erstattet med gede/fåremælkssmøreost, kyllingebouillon med grøntsagsbouillon og tabasco med Worcestershiresauce.

5-6 personer

600 g kyllingefilet
1 løg
4 fed hvidløg
30 g klaret smør / smør
1 dl grøntsgsbouillon
175 g gede/fåremælkssmøreost
1-2 spsk. citronsaft
2-3 tsk. Worcestershiresauce
3 tsk. røget paprika
500 g optøede spinatkugler
Himalayasalt og friskkværnet peber
200 g revet ost, jeg brugte Manchego

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
Læg kyllingefileterne i et smurt ovnfast fad og stil fadet i ovnen i 10-15 min.
Smelt smør i en sauterpande og sauter finthakket løg og presset hvidløg. Hæld bouillon i sammen med gede/fåremælkssmøreost, citronsaft, Worcestershiresauce, røget paprika, salt og peber og lad det koge op. Dræn spinaten og rør den i saucen.
Tag fadet ud af ovnen og lad kyllingefileterne køle af. Skær kødet i tern og læg dem tilbage i fadet. Lad ovnen forblive tændt. Fordel saucen over kyllingeternene, drys revet ost over og sæt i ovnen i ca. 10 min.

Kylling i spinat og gede/fåremælksost

Ingen kommentarer:

Send en kommentar