tirsdag den 3. september 2013

Auberginegratin

Jeg har simpelhen ikke nok positive ord til at beskrive Moniques auberginegratin med.
Den tager tid at lave, men den tid er godt givet ud.
Jeg har ændret lidt på opskriften, og så får I den på dansk :)

6 personer

2 auberginer
Smør til at stege i

4 tomater
1 grofthakket løg
2 fed pressede hvidløg
1 spsk. tomatpuré
Frisk basilikum og oregano, hakket
Urtesalt og friskkværnet peber
50 g smør

4 dl creme fraiche 38%
1 mozarellaost, skåret i skiver
2-3 dl revet Pecorino

Skold, flå og hak tomaterne. Steg/kog tomat og løg i 50 g smør. Tilsæt hvidløg, tomatpuré, hakkede krydderurter, urtesalt og friskkværnet peber. Lad tomatsaucen simre nogle minutter og smag til.
Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver og steg dem gyldne i rigeligt med smør :)
Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
Smør et ovnfast fad og byg gratinen op med to gange et lag aubergine, tomatsauce og creme fraiche, hvor mozarellaskiverne lægges imellem. Slut af med revet Pecorino.
Bag gratinen i ovnen i 20-30 min. (til den er gylden), tag den ud og lad den stå og sætte sig i 10 min.

Server til stegt el. grillet kød.
Vi fik smørstegte mørbradbøffer til den halve gratin og koteletter til resten - mums.

Auberginegratin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar