8 personer
1 kg kyllingebrystfilet, skåret i tern
Marinade:
4 dl creme fraiche 38%
4 fed hvidløg, finthakkede
4 cm frisk ingefær, fintrevet
4 tsk. garam masala
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. urtesalt
Et godt drys cayennepeber
Saften af 2 citroner
Sauce:
2 løg, finthakkede
6 fed hvidløg, finthakkede
4 cm frisk ingefær, fintrevet
6-8 spsk. ketchup el. tomatpure
2 dl fløde
1 dl vand
6 spsk. mandler, finthakkede
1-2 tsk. stødt koriander
Himalayasalt
Smør / klaret smør til stegning
Rør marinaden sammen, vend kyllingeternene i og sæt på køl i minimum to timer
- gerne længere.
Smelt fedtstof i en stor gryde og svits løg, hvidløg og ingefær. Tilsæt kylling og marinade og lad simre under låg i 5 min. Rør resten af ingredienserne i og lad simre i ca. 10 min. Smag til.
Server evt. med blomkålsris, naan-oopsies * og raita (blogindlæg følger).
* laves som sesam-oopsies, hvor osten er hvidløgs-smøreost og pynten nigellafrø.
Chicken tikka masala |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar