Opskriften har jeg fra rav food.
4 personer
Salat:
½ rødkålshoved, hakket fint
Havsalt
15 g smør / klaret smør
50 g hasselnødder
1 lille klase røde stenfri druer, skåret i halve
3 store friske dadler, skåret i små stykker
½ æble, skåret i meget tynde skiver
Friskkværnet peber
Dressing:
Saften af en appelsin
2 spsk. æblecidereddike
4 spsk. ribsgele
Drys den hakkede rødkål med salt, massér kål og salt sammen. put det i en sigte og lad kålen dryppe af en times tid. Skyl kålen med koldt vand og lad den igen dryppe af. Rist hasselnødderne i smørret ved middel varme, til de dufter og begynder at tage farve. Læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem køle af. Put ingredienserne til dressingen i en lille gryde, varm op og kog sammen, til al ribsgeleen er smeltet. Vend rødkålen med den varme dressing og sæt på køl min. 4 timer, gerne natten over. Nulr hasselnødderne i køkkenrullen, så det meste af skallerne falder af. Vend rødkålen med halve druer, dadelstykker, æblestykker og "afskallede" hasselnødder. Top salaten med et lille drys friskkværnet peber.
Rødkålssalat med frugt og smørstegte hasselnødder |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar