lørdag den 13. december 2014

Rødkålssalat med frugt og smørstegte hasselnødder

Rødkålssalaten her passer SÅ godt til jul og and - med sødmen fra både dressing og frugt. Og hos ungerne glider rødkål i sådan en "indpakning" lettere ned... :)
Opskriften har jeg fra rav food.

4 personer

Salat:
½ rødkålshoved, hakket fint
Havsalt
15 g smør / klaret smør
50 g hasselnødder
1 lille klase røde stenfri druer, skåret i halve
3 store friske dadler, skåret i små stykker
½ æble, skåret i meget tynde skiver
Friskkværnet peber

Dressing:
Saften af en appelsin
2 spsk. æblecidereddike
4 spsk. ribsgele

Drys den hakkede rødkål med salt, massér kål og salt sammen. put det i en sigte og lad kålen dryppe af en times tid. Skyl kålen med koldt vand og lad den igen dryppe af. Rist hasselnødderne i smørret ved middel varme, til de dufter og begynder at tage farve. Læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem køle af. Put ingredienserne til dressingen i en lille gryde, varm op og kog sammen, til al ribsgeleen er smeltet. Vend rødkålen med den varme dressing og sæt på køl min. 4 timer, gerne natten over. Nulr hasselnødderne i køkkenrullen, så det meste af skallerne falder af. Vend rødkålen med halve druer, dadelstykker, æblestykker og "afskallede" hasselnødder. Top salaten med et lille drys friskkværnet peber.

Rødkålssalat med frugt og smørstegte hasselnødder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar