tirsdag den 30. december 2014

Anderilette

Juleaften var vi seks voksne om 2 ænder à 3200 g, og der var en pæn mængde kød og fedt i overskud efter det lækre julemåltid. De regulære hele stykker kød blev spist i løbet af de følgende dage, mens alle småstykker og alt, der kunne pilles af skroget blev til en super lækker anderilette. Opskriften har jeg herfra.

Til 3 glas som på billedet.

550 g tilberedt andekød
350 g andefedt
5,5 g havsalt (ca. 10-12 g pr. kg kød)
Tørret timian
Friskkværnet peber

Findel kødet i en foodprocessor eller riv det fra hinanden med to gafler (det første er klart lettest). Smelt andefedtet og bland det med kødet - hold lidt af fedtet tilbage til brug som "låg" i glassene. Tilsæt salt og smag til med timian og peber. Fyld anderiletten i alkohol-skyllede glas (jeg brugte gin), pres riletten godt sammen i glassene og hæld lidt andefedt på toppen som låg. Opbevares på køl eller frys. Nyd på kernebrød el. skiver af squash - top eventuelt med tynde skiver syltet agurk.

Anderilette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar