Jeg tilførte protein i form af gedeost og bacon og erstattede piskefløde med kokosmælk for en mælkefri version af suppen.
5-6 personer
1 kg gulerødder, groft revet
1 stort løg, groft hakket
2 spsk. smør / klaret smør
1,2 l grøntsagsbouillon, jeg brugte Herbamare
Saft og skal af en øko appelsin
1,5 dl kokosmælk
Flagesalt og friskkværnet peber
+
5-6 små runde gedeoste, jeg brugte dem fra Tebstrup
2 pakker Hanegal bacon i skiver, stegt sprøde i ovnen og brækket i mindre stykker
1,5 dl græskarkerner, ristet i lidt kokosolie (uden smag) og et lille drys Himalayasalt
Lidt grønt drys, f.eks. frisk koriander, persille el. finthakket porre.
Smelt smør i en stor gryde og steg løgene ved middel varme, til de er glasklare. Tilsæt gulerod og steg til det begynder at blive blødt i konsistensen. Hæld grøntsagsbouillon ved, og lad suppen simre under låg i 25 min. Blend suppen, tilsæt appelsinsaft og -skal og kokosmælk og smag til med salt og peber. Lad suppen koge op og anret i dybe tallerkener. Læg en gedeost i bunden af tallerkenen, hæld suppe over og top med bacon, græskarkerner og grønt.
Gulerodssuppe med gedeost og ristede græskarkerner |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar