søndag den 22. september 2013

Cheesecakebrownie med hindbær

Min veninde tilbage fra gymnasietiden er begyndt at spise LCHF, og da vi skulle ha' en hyggedag sammen i forrige uge, blev det en LCHF dag, både hvad angik mad, snak og aktivitet. Vi fik mælkefri yoghurt med granola til morgenmad, sprød osteomelet med salat til frokost, snakken gik om LCHF (opskrifter, ingredienser, fysik og psyke), vi bagte en skøn og virkelig FED kage, og så gik vi da også lige en lille tur :)
Inspirationen til kagen fik vi fra Xenia.

1 stor (ovn)bradepande

Chokoladedej:
200 g mørk chokolade 70%
100 g mørk chokolade 86%
300 g smør
150 g sukrinmelis
6 æg
2 store spsk. mandelmel

Ostecreme:
600 g cream cheese / flødeost
3 æg
1,5 spsk. vaniljepulver
150 g sukrinmelis

225 g friske el. frosne hindbær

Tænd for ovnen på 160 grader varmluft.
Smelt chokolade, smør og sukrinmelis i en gryde (ved lav varme). Tag gryden af varmen og lad chokolademassen køle lidt af, mens alle ingredienser til ostecremen piskes sammen i en skål. Rør æg og mandelmel i chokolademassen.
Beklæd en stor bradepande med bagepapir og hæld først chokoladedejen i. Hæld dernæst ostecremen over og "marmorer" ved at trække en ske eller kniv rundt i de to lag.
Fordel hindbærene jævnt over hele kagen og bag den i ca. 35 min.










Kagen skal køle helt af og sætte sig, inden den skæres i firkanter og nydes.
Kagen er fryseegnet.

Cheesecakebrownie med hindbær


2 kommentarer:

  1. Super dejlig dag og skøn skøn kage :) :)

    SvarSlet
  2. Ja, det var en super hyggelig dag, og kagen skal bestemt også bages igen :)

    SvarSlet