Vores lille forkrøblede æbletræ er fyldt med store fine æbler. For en gangs skyld har jeg fået tyndet ud i de tidlige æbler, så dem der er tilbage har haft plads til at vokse sig pænt store. Normalt spiser jeg kun æble i meget små mængder, f.eks. i en kålsalat, men da jeg læste, at
Moniques mand havde lavet sukkerfri æblemos, som blev nydt med fløde og kanel, ja så måtte jeg da bare i gang... :)
3 portioner
4 æbler
2 dl vand
2 vaniljestænger
Evt. 2 tsk. sukrin el. 1 tsk. sukrin+ (jeg undlod)
Fjern æblernes stilke og kernehuse og skær dem i tynde skiver (med skræl).
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestængerne og kom alle ingredienser i en gryde
- også vaniljestængerne.
Bring i kog og lad koge under låg i ca. 25 min. Blend og smag til.
SÅ godt.
|
LCHF venlig æblemos |
Æblemosen kan fryses.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar