søndag den 1. september 2013

BBQ-kyllingespyd

Jeg har i lang tid haft Xenias BBQ-kyllingespyd på "To try"-listen, og nu er de lavet og spist med stort velbehag. Næste gang vil jeg dog tilføje lidt chili til marinaden.

6 personer (10-12 spyd)

8-900 g kyllingeinderfilet

1 dl olivenolie
1 stor spsk. tomatpuré el. hjemmelavet ketchup
3 spsk. sødning, f.eks. 2 spsk. sukrin og 1 spsk. sukrin gold
2 spsk. tamari (glutenfri soya)
2 spsk. æblecidereddike
1 fed presset hvidløg
Urtesalt og friskkværnet peber
Evt. lidt chili

10-12 trægrillspyd

Bland alle ingredienserne til marinaden, vend kyllingeinderfileterne heri og lad dem marinere natten over.

Tænd for grillen eller ovnen (på 200 grader varmluft) og læg træspyddene i vand.
Lav grøntsagstilbehør mens grill el. ovn bliver klar.
Sæt to kyllingeinderfileter på hvert træspyd og grill dem ca. 3 min. på hver side (på direkte varme) el. læg spyddene side om side på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen ca. 12 min. Vend dem et par gange el. tre.

Server evt. med luksus coleslaw.

BBQ-kyllingespyd

Ingen kommentarer:

Send en kommentar