fredag den 6. december 2013

Chia la mande

Chia la mande er prøvet af og fundet bedre end ris a la mande - hvor skønt :)
Desserten er nem at lave og mætter så meget, at jeg vil anbefale små portioner.
Som morgenmad kan en stor portion holde mig mæt til langt op ad dagen.

1 stor portion

2 spsk. chiafrø
1 spsk. hampefrø (kan udelades - dog ikke her i huset :))
1 tsk. vaniljepulver
1-1,5 dl fuldfed kokosmælk el. hjemmelavet mandelmælk
½ dl piskefløde
1 tsk. sukrin+
20-30 mandler, smuttede og hakkede *
Let pisket flødeskum af 3/4 dl piskefløde

* Jeg er som bekendt fascineret af det rå køkken, og derfor lægger jeg mandlerne i blød i koldt vand natten over og smutter dem (kolde) dagen efter.

Aftenen før chia la manden skal spises, røres chiafrø, hampefrø, vaniljepulver, kokosmælk/
mandelmælk og piskefløde sammen og stilles på køl natten over. På dagen røres grøden igennem med sukrin+ og mandler og smages til. Flødeskummet vendes i grøden og chia la manden stilles på køl el. spises med det samme.
Server med kirsebærsauce (blogindlæg følger) el. anden favorit topping.

Chia la mande

2 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud og skal bestemt prøves, men hvad med kirsebærsaucen? Har du også opskrift på den?

    SvarSlet
  2. Tak, det er virkelig lækkert :)
    Opskriften på kirsebærsauce er lige her: http://loghs-lchf.blogspot.dk/2013/12/lchf-venlig-kirsebrsauce.html.
    Har ved en fejl ikke fået lagt opskriften ind under "Opskrifter"; det gør jeg senere i dag.
    Kh. Lonerosa

    SvarSlet