og denne første gang blev resultatet overordentlig vellykket.
Inspiration fik jeg fra Madbanditten.
2 spsk. kokosolie
3 skalotteløg, finthakkede
3 fed hvidløg, pressede
½ spsk. spidskommen
½ tsk. cayennepeber
700 g oksekød, skåret i tern
400 g oksefars
1 glas tomatsauce el. 1 dåse hakkede tomater
2 spsk. ketchup el. tomatpure
½ spsk. kokossukker
2 tsk. Himalayasalt
2 røde og 1 grøn chili, fintskårne
2 oksebouillonterninger *
1,5 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
100 g creme fraiche 38%
Himalayasalt og friskkværnet peber
* jeg brugte hjemmelavede bouillonterninger
Varm kokosolien op i en gryde og svits skalotteløg og hvidløg sammen med spidskommen og cayennepeber. Kom kød i gryden og lad det brune ved høj varme. Tilsæt tomatsauce, ketchup, kokossukker, salt, chili, bouillonterninger og piskefløde, rør det hele godt sammen og lad retten simre under låg i 1,5 time. Rør chokolade og creme fraiche i, lad saucen jævne og smag til.
Server med creme fraiche 38% og "grønt", f.eks. blomkålsris.
Chili con carne |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar