mandag den 9. december 2013

Chili con carne

Jeg havde aldrig lavet chili con carne uden bønner, men der er jo en første gang for alt,
og denne første gang blev resultatet overordentlig vellykket.
Inspiration fik jeg fra Madbanditten.

2 spsk. kokosolie
3 skalotteløg, finthakkede
3 fed hvidløg, pressede
½ spsk. spidskommen
½ tsk. cayennepeber
700 g oksekød, skåret i tern
400 g oksefars
1 glas tomatsauce el. 1 dåse hakkede tomater
2 spsk. ketchup el. tomatpure
½ spsk. kokossukker
2 tsk. Himalayasalt
2 røde og 1 grøn chili, fintskårne
2 oksebouillonterninger *
1,5 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
100 g creme fraiche 38%
Himalayasalt og friskkværnet peber

* jeg brugte hjemmelavede bouillonterninger

Varm kokosolien op i en gryde og svits skalotteløg og hvidløg sammen med spidskommen og cayennepeber. Kom kød i gryden og lad det brune ved høj varme. Tilsæt tomatsauce, ketchup, kokossukker, salt, chili, bouillonterninger og piskefløde, rør det hele godt sammen og lad retten simre under låg i 1,5 time. Rør chokolade og creme fraiche i, lad saucen jævne og smag til.

Server med creme fraiche 38% og "grønt", f.eks. blomkålsris.


Chili con carne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar