fredag den 13. december 2013

Marcipan

Marcipanen her er supernem at lave og smager af ren marcipan (læs: Ikke af sukker). Denne gang smuttede jeg mandlerne; næste gang laver jeg "grov-marcipan".
Inspiration har jeg fra Lowcarb.dk, hvor Tatjana har lavet ikke mindre end 12 forskellige slags marcipan.

150 g mandler
1 æggehvide
2-3 spsk. sukrin gold
5 dråber mandelaroma (fra Urtegaarden)*

* vær opmærsom på at mandelaroma/-essens varierer i styrke

Læg mandlerne i blød i koldt vand dagen før, marcipanen skal laves.
Smut mandlerne og mal dem til mel i en foodprocessor (el. kaffekværn).
Tilsæt de øvrige ingredienser og kør til massen begynder at samle sig.
Nu er mulighederne talrige.
Marcipanen kan rulles til kugler, der dyppes i mørk chokolade, den kan kombineres med hjemmelavet nougat (blogindlæg følger), og den kan også lægges på køl til senere brug.

Marcipan

Ingen kommentarer:

Send en kommentar