Hold da op for en smagseksplosion.
4 personer
4-6 kyllingebrystfileter (6-800 g)
Marinade:
3 spsk. olivenolie
2 spsk. revet ingefær
Saft og skal af to øko limefrugter
½ dl finthakket koriander (gem lidt til drys)
1 grøn finthakket chili
2 tsk. fishsauce
4 spsk. Tamari
1 spsk. yaconsirup
4 dl kokosmælk
2 tsk. stødt koriander
Et nip cayennepeber
2 tsk. havsalt
Sticky kokos"ris":
1 blomkålshoved
2 spsk. kokosolie
1,5 dl kokosmel
1,5 dl kokosmælk
Et nip salt
Evt. en tsk. yaconsirup
+
friskhakket koriander
Limebåde
Bland alle ingredienserne til marinaden, læg kyllingefileterne ned i den og stil på køl i minimum 3 timer. Tænd for ovnen på 180 grader varmluft. Tag kyllingefileterne op af marinaden og læg dem i et smurt ovnfast fad. Hæld marinaden i en kasserolle el. lille gryde. Steg kyllingefileterne i ovnen i ca. 15. min., til de er gennemstegte men stadig saftige.
Riv blomkålen i foodprocessoren og steg blomkålsrisene et par min. i kokosolie i en sauterpande. Tilsæt kokosmel, kokosmælk, salt og yaconsirup, rør godt rundt og læg låg på panden. Lad "risene" simre ca. 5 min., til kokosmælken er kogt ind. Rør i "risene" undervejs.
Opvarm marinaden og lad den simre i ca. 10 min. Smag til.
Skær kyllingefileterne i skiver og server med sticky kokos"ris", marinadesovs, et drys friskhakket koriander og limebåde.
Cremet ingefær-lime kylling med sticky kokos"ris" |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar