4-5 personer
Tærtebund:
2 dl mandler
½ dl sesamfrø
½ dl solsikkekerner
1 spsk. fiberHUSK
40 g smør
1 æg
1 tsk. havsalt
Fyld:
150 g røget laks, skåret i mindre stykker
3-400 g frossen spinat, tøet op og drænet
4 æg
1 dl kokosmælk
100 g gedesmøreost
Himalayasalt
Friskkværnet peber
+ 3-4 håndfulde revet ost, jeg brugte Manchego
Tænd for ovnen på 160 grader varmluft.
Kværn mandler, sesamfrø og solsikkekerner i en foodprocessor. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør det hele til en sammenhængende dej. Tryk den ud i en smurt tærteform (med en diameter på ca. 27 cm). Prik dejen med en gaffel og forbag i 15 min.
Imens klargøres fyldet. Fordel laksestykker og spinat i den forbagte tærtebund. Drys med salt og peber. Pisk æg, kokosmælk og gedesmøreost sammen og hæld massen over tærtefyldet. Top med revet ost og bag i ca. 30 min.
Lakse-spinat tærte |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar