torsdag den 20. august 2015

Spidskålsflan med bacon

Endnu engang blev en gammel opskrift (fundet i et blad for en del år siden) brugt til at få aftensmad på bordet. En dejlig let ret, der kan nydes, som den er men også som tilbehør til stegt kød.

4 personer

1-2 spidskål (alt efter størrelse), snittet fint
3 forårsløg, skåret i tynde skiver
200 g bacon i skiver, sprødstegt og brækket i mindre stykker
Himalayasalt
Friskkværnet peber
Revet muskatnød
5 æg
180 g gedekvark el. creme fraiche 38%
1 god håndfuld frisk basilikum, groft hakket
7-8 spsk. revet Manchego
15 cherrytomater, skåret i halve

Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
Blancher spidskål og forårsløg i letsaltet vand i 2 minutter, hæld grøntsagerne i en sigte og lad dem dryppe af. Bland baconstykkerne i grøntsagerne og hæld blandingen i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og muskat. Pisk æg, kvark og basilikum og hæld det over grøntsager og bacon. Fordel ost og tomater og bag i ovnen i ca. 20 min.

Grøntsager og bacon i fad

Grøntsager, bacon, æggemasse, ost og tomat i fad

Spidskålsflan med bacon

Ingen kommentarer:

Send en kommentar