Til trods for at mit første møde med artiskokker var en succes, er de sjældent på menuen, men det kan der heldigvis laves om på. På en tur til CITTI PARK Flensburg købte jeg fine små øko artiskokker, som blev tilberedt, som følger (jeg fulgte Madbandittens opskrift):
3 personer
3 artiskokker
Lidt himalayasalt
Citronsaft
Masser af blødt smør el. en lækker dip
Skær det meste af stokkene af og fjern eventuelle grimme blade. Bring vand i kog i en stor gryde, tilsæt lidt citronsaft og et godt drys salt og lad artiskokkerne koge under låg i 40 min.
Låg på og kog i 40 min. |
Lad artiskokkerne dryppe af på køkkenrulle, skær resten af stokkene af (så de kan stå på en tallerken) og server med blødt smør el. dip.
Man hiver bladene af, dypper det inderste/"kødet" af dem i smør og skraber "kød" med smør af med tænderne i undermunden. Når alle bladene er hevet af, skrabes "hårene" af artiskokhjertet, som dyppes i smør el. dip og nydes.
Artiskok med smør |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar