torsdag den 22. oktober 2015

Savoykålsgratin

Kål er sundt og billigt, og så smager det godt, hvis det tilberedes rigtigt - og her er der rigtigt mange muligheder. Én af dem er gratin, og denne gang blev jeg inspireret af Louise fra Sukkersensitiv.dk.
Et lækkert savoykål fra Aarstiderne blev sammen med følgende ingredienser til en velsmagende gratin.

4 personer

1 savoykål, skåret i grove stykker
1 løg, groft hakket
2 fed hvidløg, presset
3-4 æg
1 glas/karton hakkede tomater
150 g revet ost, gerne med smag
Oregano, basilikum, chili og merian
Havsalt og friskkværnet peber
Smør / klaret smør til stegning

Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
Steg kål, løg og hvidløg let i smør. Tilsæt tomater og krydderier og hæld grøntsagerne i et ovnfast fad. Pisk æg og ost og hæld blandingen over grøntsagerne. Bag i ovnen i ca. 30 min. Lad gratinen stå og sætte sig i 10 min. efter bagning.

Savoykålsgratin
Smørstegt kalvekotelet med savoykålsgratin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar