torsdag den 9. maj 2013

LCHF i USA-parker

Der er virkelig stor forskel på udbudet af mad i USA's store parker.
Efter en uge i NY, hvor det var nemt at være LCHF'er, var det mere udfordrende i Washington og nu i Florida.

I Smithsonian National Zoo i Washington, er der en enkel lille bod, hvor man kan købe salat, og den fandt vi selvfølgelig først efter indtagelse af frokost!
Der hvor vi spiste, bestod udvalget af junk, junk, junk og så lidt mere junk..
Vi bestilte alle fire en roll m/salat og kødfyld, og jeg valgte selvfølgelig fritterne fra og bestilte en salat. Roll'en, som var et tørt pølsebrød, røg ud til højre, og ud til venstre røg salaten, som bestod af en lille bøtte quinoa med fem små iceberg-salatblade og lidt fedtfri dressing!
Hurra for rygsækkens indhold af mandler og mørk chokolade..


I Kennedy Space Center parken, var der faktisk kun én salat, jeg ville "gå ombord i"; den bestod af iceberg-salat, cherrytomater, agurk og gulerod. De fire dressinger, man kan vælge imellem, er fyldt med sukker, sirup, hvede og div. smagsfremmere og konserveringsmidler. Belært af erfaringen fra ovenfor omtalte zoo, havde jeg en Hanegal snackpølse i tasken, og med den (skåret i skiver) og en god gang mayo, blev frokost-salaten velsmagende og mættende. Mayo'en var ikke sukkerfri, men den var det bedste valg mht. fedtstof. Og efter fire måneder som LCHF'er, reagerer min krop ikke på så små mængder sukker - som jo også kun sjældent indtages.

I Walt Disneys Epcot park blev jeg glædeligt overrasket. Der er flere lækre valgmuligheder, og det blev til en Cesar Salad med kylling - og mayo on the side.
Snackpølse og italiensk ost blev i tasken.
I Universal Studios er der så mange forskellige restauranter/spisesteder at vælge imellem, så der kan man sagtens spise LCHF. Jeg nød en lækker kyllingesalat.

I Walt Disneys Magic Kingdom er der ret mange af restauranterne/spisestederne, der serverer salat, men der findes ikke mange salater uden frugt og sød dressing!
Hvis man gerne vil ha' et alternativ til almindelige is, kan man købe en frossen banan overtrukket med mørk chokolade og drysset med hakkede nødder - ikke LCHF men en ok dessert/snack.

I Seaworld måtte snackpølser og mandler frem igen! Hjemmefra havde vi sammen med billetterne købt "All-Day Dining Deal" og havde dermed adgang til ubegrænset mad og drikke i de fleste af parkens restauranter/spisesteder. At salaterne så var umådeligt kedelige og i nogle tilfælde kødløse, måtte der rådes bod på med snackpølser og mandler. Positivt er det dog, at man kan få økologisk kaffe, og at man i parken går højt op i genbrug.

Som en sidste bemærkning, skal det lige nævnes igen, at Whole Foods butikkerne er fuldstændigt fantastiske. De danske supermarkedskæder har virkelig noget at lære.
Jeg havde en tur til butikken i Orlando, hvor jeg - i et par timer - kiggede, snuste, smagte og måtte slippe "et par dollars". Min kuffert bliver MAD- tung på vej hjem.
Blogindlæg vedr. Whole Foods butikkerne følger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar