fredag den 8. januar 2016

Kokos-kefir yoghurt

Jeg har godt gang i min vandkefir produktion, og de fine kefirgryn bliver hele tiden til flere. De overskydende gryn kan selvfølgelig gives væk, men de kan også bruges til at lave en mejerifri yoghurt. Opskriften har jeg fra Tinna Maria, PERSONLIG RO.

3 store portioner

Kokosfløden fra 4 dåser kokosmælk *
2 spsk. rørsukker
2 spsk. kefirgryn

+
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. kanel
160 g frosne bær
8 dråber SweetDrops med vaniljesmag

* Jeg vil anbefale Änglamarks kokosmælk, da dåsernes inderside ikke indeholder BPA.

Put kokosfløde og rørsukker i en stor skål og rør det godt sammen. Blend eventuelt med en stavblender, hvis der er klumper i massen. Gem det overskydende kokosvand til chiagrød og smoothies. Rør kefirgryn i kokosmassen, dæk skålen til (med en stor tallerken) og lad den stå på køkkenbordet i 36-48 timer. Rør kokos-kefir yoghurten igennem et par gange eller tre om dagen.

Kokos-kefir yoghurt klar til krydderier, bær og sødning
















Hæld yoghurten i en foodprocessor/blender, tilsæt vaniljepulver, kanel og frosne bær og blend det hele godt sammen. Smag til med SweetDrops og server med ønsket drys, f.eks. ristede kokosflager, kakaonibs og mandelsplitter.
Vær opmærksom på, at yoghurten skal spises, når den er færdig, da fermenteringen fortsætter og gør smagen mindre god (af alkohol).

Kokos-kefir yoghurt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar