onsdag den 17. februar 2016

Osso Buco

Det var år og dag siden, jeg havde lavet og spist Osso Buco, men det skulle tre store skiver okseskank fra Jelling Naturkød lave om på :) Jeg bruger en gammel opskrift fra "Den róde Kogebog", og det bliver altid godt. Som noget nyt serverede jeg kålrabimos til (blogindlæg følger).

3-4 personer

1,5 kg okseskank i skiver
2 spsk. sesammel
Himalayasalt
Friskkværnet peber
1 tsk. basilikum
1 tsk. merian
1 tsk. rosmarin
2 gulerødder, groft revet
1-2 skiver knoldselleri, groft revet
1-2 løg, groft hakket
1-2 fed hvidløg, presset
2 dl hvidvin el. æblemost
2 dl bouillon
1 dl tomatpuré
Smør / klaret smør til stegning

+
Hakket persille
Citronskal

Klip nogle hak i kødhinden, så kødskiverne ikke krummer sig sammen under stegningen. Vend kødstykkerne i melet tilsat krydderierne. Brun kødstykkerne i smør i en stor sauterpande. Tag kødstykkerne op og svits rodfrugter og løg i mere smør. Læg kødstykkerne ovenpå "urterne" og tilsæt en blanding af vin el. æblemost, bouillon og tomatpuré. Læg låg på panden og lad retten simre i ca. 2 timer - til kødet falder fra benene. Smag til og drys med hakket persille og citronskal. Server med en lækker grøntsagsmos.

Osso Buco




2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var det også, og jeg kan kun anbefale kød fra Jelling Naturkød :)

      Slet