mandag den 13. oktober 2014

Dukkah

Dukkah er et nordafrikansk drys, som jeg lavede til en af retterne i Jane Faerbers bog nr. 2 (Ovnbagt laks med dukkah og ... - blogindlæg følger). Iflg. Jane kan dukkah også bruges som smagsgiver til fisk, kylling og salater eller som drys på simreretter; det må komme an på en prøve :)

1 glas som vist på billedet

50 g hasselnødder, groft hakkede
50 g paranødder, groft hakkede
2 spsk. sesamfrø
2 tsk. fennikelfrø
2 tsk. havsalt
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. timian
½ tsk. kardemomme
Et nip allehånde
Friskkværnet peber

Rist de groft hakkede nødder på en tør pande, til de dufter og er gyldne.
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at "poppe".
Blend halvdelen af nødderne med sesamfrø og resten af ingredienserne.
Bland den blendede masse med resten af nødderne.

Dukkah

Ingen kommentarer:

Send en kommentar