fredag den 12. april 2013

Morgenmad

Morgenmaden har altid været dagens vigtigste måltid for mig.
Når den er spist, glæder jeg mig allerede til næste dags morgenmad.
Den skal helst være sådan sammensat, at den holder mig mæt i mindst 4 timer.

I barndommen og en stor del af mit voksne liv bestod morgenmaden af havregrød, havregryn/havrefras med rosiner og mælk, yoghurt med mysli og en gang imellem blødkogt æg, morgenbrød og en halv grapefrugt.
For 5 år siden stiftede jeg bekendtskab med Thorbjörg Hafsteinsdottir og Umahro Cadogan, og morgenmaden bestod af smoothies og hjemmerørt yoghurt.
Ud med sukker og hvede.
Så blev det Kernesund morgenmad bestående af kød, nødder og fedt, en flirt med det rå køkken resulterede i rå havregrød, yoghurt og sågar hvidkålsslaw med kakao, og nu er det så blevet til LCHF morgenmad, som jeg bare er SÅ vild med.
Madbanditten skal ha' æren for mit nye LCHF-liv; Janes blog og opskrifter er fuldstændig fantastiske.

Dagens morgenmad bestod af bagt laks med persillepesto samt en stor grøn smoothie:

Morgenmad

















Tilberedning af laks:
Tænd oven på 180 grader varmluft, smør et fad med smør, læg laksen i fadet med skindsiden nedad.
Når ovnen er varm bages laksen ca. 8 min., tages ud og krydres med (urte)salt, peber og citronsaft.

Persillepestoen - en klar favorit - har jeg fra Madbanditten

Den grønne smoothie laves efter, hvad køleskab og fryser byder på, og i dag blev det agurk, squash, frossen spinat, avocado, citron med skræl, Pukkas Clean Greens, vaniljepulver, stevia, kokosmælk, vand og Livets Olie.

For mig er variation vigtig, og her kommer en "lille" liste over morgenmad, der nydes af mig:

Chia-chokogrød med hampefrø og gojibær - inspiration hentet hos Frk. Sveske
Chiagrød med kokos, vanilje og bær - inspiration hentet hos Madbanditten
Estragonæg med spinat og blåbær - inspiration hentet hos Kernesund & Slank
Flødestuvet spinat med pocherede æg
Hanegal snackpølser med smør og mandelsmør + grøn smoothie
Kanel-proteinpandekager med creme fraiche og blåbær - inspiration hentet hos Lykkeglimt
Kernebrød med torskerognsmousse + grøn smoothie
Morgenboller med smør og ost + peberfrugt - inspiration hentet hos Lykkeglimt
Omelet med bacon, spidskål og ost + cherrytomater - inspiration hentet hos Lykkeglimt
Ris a la mande med bær - inspiration hentet hos Hjemme hos Xenia
Røget laks, smørstegte asparges med parmaskinke, avocado, tomat og citronmayo - inspiration hentet hos Kernesund & Slank
Creme fraiche rørt med olie/piskefløde, hybenpulver, citronsaft -og skal og vaniljepulver - drysset med granola, kokosflager og bær
Smørstegt kalvesteak med ost + grøn smoothie
Smørstegt kyllingefilet med hasselnøddesmør + grøn smoothie
Spejlæg med Havarti-ost og karse - inspiration hentet hos Madbanditten
Æggemuffins med stegte asparges, tomater og mayo - inspiration hentet hos Tatjanas mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar