lørdag den 13. april 2013

Squashghetti med kød- og ostesovs

Squashghetti med kød- og ostesovs














Spaghetti med kød- og ostesovs har altid været en favorit i familien, og kødsovsen kan kun laves af min mand; jeg har forsøgt, men den smager ikke helt rigtigt og lige så godt..
Som LCHF'er hedder retten nu squashghetti med kød- og ostesovs, og den laves sådan her:

Kødsovs (6-8 personer):
1-2 spsk. kokosolie
800g oksefars
1 brev Edelsüss paprika (ca. 10 g)
2 hakkede løg
5-6 store hvidløgsfed
1 brev estragon
½ brev basilikum
½ brev oregano
Groft salt og friskkværnet peber
Okse-bouillonterning (gerne hjemmelavet)
2 glas koncentreret tomatpuré
1 dl piskefløde
4-5 dl vand

Oksefars og paprika steges i kokosolien, til kødet "smuldrer". De hakkede løg tilsættes, og hvidløgsfeddene presses i. Det hele blandes godt, og resten af krydderierne og okse-bouillonterningen tilsættes. Tomatpuré, piskefløde og vand røres i, og sovsen simrer, mens ostesovs og squashghetti tilberedes.
Kødsovsen kan med fordel laves dagen før - for mere smag.

Ostesovs:
½ l creme fraiche 38%
2 æggeblommer
Evt. lidt piskefløde
6-8 skiver (á 5 mm) god fed skæreost

Creme fraiche og æggeblommer røres sammen; tilsæt evt. piskefløde, så konsistensen bliver som ønsket. Tilsæt osten, der er skåret i fine tern.

Squashghetti:
3-4 squash

Skær squashene i strimler med en spiralizer el. en kartoffelskræller.
Server rå, dampet, blancheret - evt. vendt i en god pesto.
Ønsker man flere kulhydrater, kan en el. to søde kartofler også strimles og vendes med squashstrimlerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar