fredag den 29. november 2013

Æblecurd

De sidste af havens æbler - for denne gang - blev brugt til æblecurd, og det er bestemt ikke sidste gang, det skal laves. Æblecurd kan bruges til f.eks. æbleskiver, pandekager, trifli og chia-chokogrød. Inspirationen fik jeg fra Lowcarb.dk.

500 g skrællede æbler, skåret i tern
1 dl vand
Saft af en citron
50 g smør
1 æg
½ dl sukrin+

Lad æbletern, vand  og citronsaft koge under låg i ca. 30 min.
Si æblemassen over i en ren gryde og tilsæt smør, æg og sukrin+.
Varm op under omrøring til massen tykner (den må ikke koge) og hæld på skoldede glas.

Æblecurd

2 kommentarer:

  1. Mums, den kunne jeg godt lige bruge til kesoplätter :P
    /Sheila

    SvarSlet
    Svar
    1. God ide Sheila :)
      Den er virkelig lækker i både smag og konsistens.
      Jeg har heldigvis stadig et lille glas i fryseren.
      Kh. Lonerosa

      Slet