mandag den 6. januar 2014

Rødkåls-bluecheese salat

Der er mad til mange personer i et rødkålshoved (konventionelt dansk), og der er mange måder at lave rødkålssalat på, men da denne opskrift dukkede op hos Smag på maden, var det lige nøjagtig den salat, der skulle på bordet. Er man rigtig glad for blå ost, kan man sagtens skrue op for mængden.
Lav ikke mere salat, end der kan spises samme dag; salaten er ikke god dagen efter.

4 personer

1/4 rødkål
1/4 spidskål
2 store spsk. creme fraiche 38%
1 stor spsk. blå ost, jeg brugte fåreosten fra Løgismose
1 tsk. mayonnaise el. flødeost
Saft af ½ citron
Urtesalt og friskkværnet peber
En god håndfuld mandler, groft hakkede

Snit kålen fint - brug evt. foodprocessoren. Put kålen i en skål og kram den. Rør creme fraiche, blå ost, mayonnaise/flødeost og citronsaft sammen og smag til med urtesalt og friskkværnet peber. Hæld dressingen over kålen og bland det hele godt sammen.
Drys med groft hakkede mandler.
Server til f.eks. vildsvinedeller.

Rødkåls-bluecheese salat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar