torsdag den 23. januar 2014

Farsbrød med cremede champignons

Nogle gange er det lettere at fylde en god rørt fars i en form og smække den i ovnen i stedet for at stege f.eks. frikadeller. Imens farsbrøddet bager, har man så frie hænder til tilbehøret. Inspirationen til farsbrøddet kom fra Vanløse blues.

6-8 personer

800 g øko svinefars
2 tsk. havsalt
1 æg
2 små løg
2 fed hvidløg
2 portobellosvampe
En stor håndfuld persille
1 rød peber, skåret i grove tern
20 kalamata oliven, udstenede og skåret i kvarte
Friskkværnet peber

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
Hak løg, hvidløg, portobellosvampe og persille, gerne i en foodprocessor. Kom den hakkede "masse" over i en skål og rør nu farsen sej med salt (i foodprocessoren).
Tilsæt ægget, den hakkede "masse", rød peber, oliven og friskkværnet peber og brug
puls funktionen, til farsen er rørt godt sammen.
Fyld farsen i en smurt rugbrødsform og bag i ovnen i ca. 50 min.

Imens farsbrøddet bages, tilberedes cremede champignons af:

500 g champignons, skåret i skiver
2 portobellosvampe, halverede og skåret i skiver
25 g smør
1/4-½ dl piskefløde
1 dl creme fraiche 38%
Urtesalt og friskkværnet peber

Steg champignons og svampe ved højeste varme, til væsken er fordampet.
Tilsæt smør og lad det stege med.
Tilsæt piskefløde og creme fraiche og lad det koge lidt ind.
Smag til med urtesalt og friskkværnet peber.


Farsbrød med cremede champignons

Ingen kommentarer:

Send en kommentar