onsdag den 30. december 2015

Kransekage

Tredje gang blev også lykkens gang mht. kransekage. De sidste to år er min kransekage blevet tør, og smagen har ikke været kraftig nok. I år tog jeg udgangspunkt i Madbandittens opskrift og med få justeringer, blev mine kransekager helt rigtige både mht. form, konsistens og smag. Mht. glasurpynten er der plads til forbedring. Kransekagerne er nemme at gå til, så det kan sagtens nåes inden i morgen aften. Godt nytår.

12 stk.

300 g mandelmel
2 æggehvider
80 g lys fibersirup
1 spsk. Sukrin melis
1 tsk. mandelessens
Evt. lidt vand

60 g mørk chokolade
Glasur af Sukrin melis, æggehvide og citronsaft

Rør mandelmel, æggehvider, fibersirup, Sukrin melis og mandelessens sammen med en ske. Saml dejen med hænderne, tilsæt evt. lidt vand (jeg gjorde det ikke). Sæt dejen i køleskabet en halv time. Tænd for ovnen på 160 grader.
Del dejen i tre og rul stænger af ca. 21 cm's længde. Skær hver af stængerne i tre stykker, form dem med fingrene og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 14 min. midt i ovnen og 2 min. øverst i ovnen. Tag kransekagerne ud og lad dem køle helt af i køleskabet.
Smelt 40 g chokolade over vandbad. Tag gryden af varmen og lad den resterende chokolade smelte i den allerede smeltede chokolade. Dyp begge ender el. bunden af kransekagerne i chokolade og læg dem på et fad beklædt med bagepapir. Stil kransekagerne på køl igen, til chokoladen er størknet.
Rør en glasur af Sukrin melis, æggehvide og citronsaft, fyld glasuren i en frysepose (el. sprøjtepose), klip et meget lille hul i fryseposens ene hjørne og dekorer kransekagerne. Kransekagerne opbevares på køl.

Kransekage

2 kommentarer:

 1. Hvor ser de bare fine og lækre ud, Lonerosa!
  Og sikke noget sludder, du skriver om glasuren - den ligger da fuldstændig perfekt! De er bare SÅ flotte... Lige til at sætte tænderne i.

  Godt nytår til dig og din familie.

  Kh. Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord Jette.
   Dejligt at det endelig lykkedes :)

   Godt nytår til dig og dine.

   Kh. Lonerosa

   Slet