fredag den 18. december 2015

Gluten- og sukkerfri havregrynskugler

Havregrynskugler er ikke low carb, men hos os hører de julen til, og i forhold til den oprindelige opskrift er det blot sukkeret, der skiftet ud med sødning, der ikke påvirker blodsukkeret. Det gør selvfølgelig også, at havregrynskuglerne ikke smager helt, som de gør med sukker, men de er godkendt af ungerne og skal laves igen. Den ændrede smag gør også, at jeg kan nøjes med et par stykker i stedet for at rydde hele dåsen :)

En kagedåse fuld

400 g glutenfri havregryn
400 g Suvida Sukkererstatning
100 g kakao
15-20 spsk. kaffe
600 g smør

Smelt smørret. Rør de tørre ingredienser sammen, tilsæt 15 spsk. kaffe og smeltet smør og ælt massen godt sammen. Juster konsistensen med kaffe og/el. ekstra smør el. havregryn. Tril kugler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Stil havregrynskuglerne et køligt sted et par timer, inden de puttes i en tætsluttende kagedåse. Opbevares på køl.

Gluten- og sukkerfri havregrynskugler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar