mandag den 8. juli 2013

Landgangsbrød

80'er mad - hvorfor ikke?
Så Go' morgen på TV2 for nogle uger siden, og der blev lavet landgangsbrød, hvor én "pålægs-topping" var skæreost med hytteost og mørk chokolade. Jeg havde lyst til at gå i køkkenet med det samme men måtte pænt vente til en fridag.

Brødet er foccaciabrødet fra Madbandittens bog "LCHF SPIS DIG MÆT & GLAD"
- bagt som et stort brød og drysset kun med flagesalt.

Syv lange landgangsbrød

3 dl blendet hytteost
6 æg
40 g smeltet smør
2 dl mandler
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
2 spsk. loppefrøskaller (HUSK)
1 tsk. havsalt
2 tsk. bagepulver
Flagesalt

Tænd for ovnen på 170 grader.

Pisk den blendede hytteost sammen med æg og smeltet smør.
Kør mandler, sesamfrø og solsikkekerner til mel i en foodprocessor.
Bland loppefrøskaller, salt og bagepulver i melblandingen og rør det hele godt sammen.
Lad dejen stå i 10-15 minutter og bred den så ud i en bradepande beklædt med bagepapir.
Bag midt i ovnen i ca. 10 min. Tag brødet ud og drys med flagesalt.
Bag brødet i endnu 15 min., til det er gyldent.










Lad brødet køle af under et viskestykke, skær det i aflange stykker og top med f.eks. tunsalat m/karse, oksesalami m/æg og purløg og skæreost m/hytteost og chokolade.

Landgangsbrød


Det er bestemt ikke sidste gang, landgangsbrød er på menuen.

4 kommentarer:

  1. Den der ost med hytteost og chokolade lyder altså som en ret speciel kombi, må jeg indrømme ;P Men ikke desto mindre ser det nu lækkert ud - og en gang imellem er noget godt brød med pålæg altså bare lige dét, man har brug for! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har ret, det er en speciel kombi men yderst velsmagende, og det var vi alle fire enige om :)

      Slet
  2. Åh landgangsbrød, jeg mindes med glæde :)Nu skal jeg klart have lavet landgangsbrød inden alt for længe, tak for tippet :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak :)
      Det er klart en genganger her i familien.

      Slet