Jeg troede, det var svært at lave leverpostej, men det er det bestemt ikke, og manden, der er meget kritisk, har godkendt den. Jeg hentede inspiration herfra.
6-8 personer
500 g dansk kalvelever
250 g smør
2 løg
2 æg
2 ansjoser el. 10 dråber fishsauce
1 dl mandelmel
½ dl piskefløde
½ tsk. allehånde
2 tsk. havsalt
1 tsk. stødt sort peber
100 g bacon i skiver
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
Smelt smørret. Pil løgene, skær dem i kvarter og hak dem i en foodprocessor.
Tilsæt de øvrige ingredienser på nær bacon og hak/blend til en ensartet masse.
Hæld massen i 8-10 smurte forme, der kan rumme ca. 1,5 dl. Stil formene i en bradepande med vand, skær bacon i mindre stykker og fordel ovenpå postejerne.
Bag leverpostejerne midt i ovnen i ca. 30 min.
Man kan bage i større forme - med forlænget bagetid.
Bruger man en form, der kan rumme 4,5 dl, skal leverpostejen bages i ca. 45 min.
Leverpostej |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar