fredag den 15. november 2013

Auberginegryde

Her får I opskriften på en nem og skøn ret, som vi fik, da stormen hærgede sidst.
Der kan sagtens tilføjes flere grøntsager, og retten smager endnu bedre et par dage efter.
Inspirationen fik jeg fra Sukkersensitiv.dk.

4 personer

1 aubergine, skåret i tern
400 g oksefars
1 dåse hakkede tomater
1 stort hakket løg
1-2 fed presset hvidløg
1 lille dåse tomatpure el. 3-4 spsk. ketchup
1 spsk. tamari
1 spsk. balsamico
2-3 laurbærblade
Havsalt og friskkværnet peber
Evt. lidt chiliflager
Smør / klaret smør / kokosolie til stegning
200 g revet ost, gerne med smag
Evt. grøn pesto

Smelt fedtstof i en stor gryde og brun kød og løg.
Tilsæt de øvrige ingredienser på nær osten og lad simre i 45 min.
- gerne længere, hvis tiden er til det.
Fjern laurbærbladene og smag til.
Server i dybe tallerkener med revet ost på toppen og måske lidt grøn pesto.

Auberginegryde

Ingen kommentarer:

Send en kommentar