tirsdag den 26. august 2014

Baconporrer med røræg

Denne ret kom på bordet en aften, hvor den store sult ikke var fremherskende. Næste dag havde jeg en rest med arbejde, og jeg synes faktisk, at retten smager bedst kold. Opskriften, der inspirerede mig, fandt jeg i et blad fra føtex.

4 personer

4 tykke el. 8 tynde porrer
16 skiver bacon
8 æg
8 spsk. piskefløde
Et bundt purløg, fint skåret - gem lidt til pynt
Himalayasalt og friskkværnet peber
Smør / klaret smør til stegning

+
små tomater

Rens og trim porrerne og skær dem midt igennem, hvis de er tykke. Omvikl dem med 1-2 skiver bacon hver. Steg dem sprøde i fedtstof over lav varme, så de bliver møre, uden at baconen branker.
Pisk æg, piskefløde, salt og peber godt sammen. Kom purløg i og lad æggemassen stivne let i fedtstof, mens der røres forsigtigt i den. Tag panden af varmen, mens massen stadig er en smule flydende.
Anret porrerne med røræg og små tomater - pynt med purløg.

Baconporrer med røræg

2 kommentarer: