lørdag den 2. maj 2015

Steaks a la Jamie Oliver

Jeg var på besøg hos mor og far, og der blev virkelig kræset for mig. De havde købt store engelske bøffer (og Summerbird flødeboller) til middagen. Mor havde været på nettet for at finde den bedste stegemetode, og vi valgte Jamie Olivers - og vil gøre det igen :)
Bøfferne blev stegt til perfektion

3 personer

3 store og tykke engelske bøffer
Havsalt
Friskkværnet peber
Olivenolie
To fed hvidløg, skåret halvt igennem
Smør
Evt. frisk rosmarin

Dup bøfferne tørre med et stykke køkkenrulle. Krydr godt med salt og peber og hæld olivenolie på. Brug en kødtang el. gaffel til at "smadre" krydderier og olie ind/ned i bøfferne. Vend bøfferne og gentag. Imens varmes en stor pande op - gerne grillpande - i ca. 5 min. Panden skal være gloende varm. Læg bøfferne på panden, steg 1 min., vend og gentag, til bøffen er stegt som ønsket. Vores bøffer fik ialt to minutter på hver side, og de var perfekt rosa indeni. Læg bøfferne på et fad, gnid dem med hvidløg (og evt. frisk rosmarin) og en klat smør. Hæld blandingen af stegesky og smør over bøfferne ved servering.
Server evt. med bønnefritter og mayodip.

Steaks a la Jamie Oliver

Ingen kommentarer:

Send en kommentar