torsdag den 27. juni 2013

Chiagrød

Jeg har efterhånden lavet chiagrød mange gange men aldrig ramt den helt rigtige konsistens - før i går morges. Chiafrøene er ikke blevet så bløde og hvide, som de ser ud på andre madbloggeres billeder, og derfor har jeg forsøgt mig frem mht. væske og mængden af denne.

1 portion

2 spsk. chiafrø
1 spsk. hampefrø (kan udelades)
½ tsk. vaniljepulver
1,5 dl fuldfed kokosmælk el. 1,25 dl mandelmælk
½ dl piskefløde *
Evt. 1 spsk. kakaopulver (for chokoladesmag)

* kan erstattes med kokos- eller mandelmælk

Aftenen før grøden skal spises, blandes alle ingredienser og stilles på køl. Rør grøden igennem før du går i seng, og stil den på køl igen. Næste morgen røres grøden igennem, tilsættes evt. 1 spsk. god olie og toppes med friske bær, optøede bær, kakaonibs, ristede kokosflager, hakkede mandler, granatæblekerner, granola - mulighederne er uanede :-) Toppingen denne morgen var luksusdrys, ristede kokosflager og granatæblekerner.

Spis hele portionen som morgenmad el. del den op i to og suppler med anden mad, f.eks. et spejlæg med ost og karse. En halv portion fungerer fint som mellemmåltid.

Inden jul skal jeg prøve en risalamande version med ekstra fløde, hakkede mandler og hjemmegjort kirsebærsauce (kirsebær er på vej fra Årstiderne).

Chiagrød


Ingen kommentarer:

Send en kommentar