torsdag den 5. december 2013

Broccolirösti

Inspireret af Kim fra Kims Køkken (YouTube), der lavede blomkålsrösti, gik jeg i gang i køkkenet - dog med broccoli i stedet for.

10 stk.

400 g broccoli, kørt til "ris" i foodprocessoren (kan også rives på et rivejern)
2 æg
3 spsk. mandelmel *
4 måleskeer loppefrøskaller (HUSK) (ca. 2 spsk.)
Urtesalt og friskkværnet peber
Evt. andet/andre krydderi(er), jeg brugte tørret ramsløg
Smør / klaret smør til stegning

* jeg brugte alm. mandelmel og måtte tilføje loppefrøskaller. Bruger man affedtet mandelmel, er loppefrøskallerne overflødige

Hæld kogende vand over broccolirisene og lad dem stå et par minutter. Dræn vandet godt fra og rør med sammenpiskede æg, ca. halvdelen af mandelmelet, urtesalt, friskkværnet peber og eventuel(le) krydderi(er).
Tilsæt mere mandelmel og evt. loppefrøskaller, til konsistensen er fast (massen skal kunne formes til kugler med en ske).
Smelt smør på en pande, form kugler af broccolimasse, pres dem flade på panden og steg ved høj varme i ca. 3 min. på hver side. Krydr evt. med ekstra urtesalt.

Broccolirösti
Kan serveres til stort set alt stegt/grillet kød - husk en god pesto/mayo/sauce on the side:

Hos os blev broccoli-röstierne nydt som tilbehør til en hønsekøds-medisterpølse fra Hanegal (krydret med selleri og ramsløg) samt auberginepesto og mayo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar