fredag den 20. december 2013

Peberkage-cookies

Den årlige julebagedag (gennem de sidste 20 år) med en god veninde løb af stabelen
for en måned siden, og vi bagte LCHF jule-cookies, der blev virkeligt gode. Jeg kalder dem peberkage-cookies, da jeg tilsatte dejen en pose af Urtekrams "Krydderier til pebernødder.
Inspiration hentede jeg her.
Inden man går i gang, skal man lige vide, at LCHF småkager ikke bliver sprøde.

Ca. 25 stk.

160 g mandelmel
50 g blødt smør
1 æg
60 g sukrin gold
2 knivsspidse havsalt
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
1 pose "Krydderier til pebernødder" - fra Urtekram
50 g 85% chokolade, grofthakket

Tænd for ovnen på 190 grader.
Rør mandelmel og smør sammen i en foodprocessor. Tilsæt ægget og rør igen. Tilsæt sukrin gold, havsalt, vaniljepulver, bagepulver og pebernøddekrydderier og rør det hele godt sammen. Kom til sidst chokoladestykker i dejen og rør, til stykkerne er godt fordelt.
Sæt dejen på bagepapirbeklædte bageplader i store klumper med et par teskeer og flad dejklumperne lidt ud. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 12 min.

Peberkage-cookies

Ingen kommentarer:

Send en kommentar