mandag den 16. september 2013

Brændende kærlighed

Jeg husker tydeligt mors gode brændende kærlighed serveret i dybe tallerkener og spist med ske :) Under fedtforskrækkelsen blev det en mager kopi af brændende kærlighed (lavet af mig), som smagte godt men ikke rigtigt! I dag blev det så Xenias LCHF version, og det er den bedste brændende kærlighed, jeg nogensinde har fået. Punktum.

3 personer

1 stort blomkål
25 g smør
2 spsk. piskefløde
Urtesalt og hvid peber

2 pakker bacon i skiver (200 g)
1 løg
25 g smør

Evt. hakket persille til pynt

Blomkålen delses i mindre buketter og dampes mør i letsaltet vand i 15-20 min.
Imens skæres baconen i tern, og løget pilles og hakkes. Bacon og løg steges i smør ved middel varme, til baconen er sprød og løgene brune og bløde/sprøde.
Vandet hældes ud af "blomkåls-gryden", blomkålen tilsættes smør, piskefløde, urtesalt og hvid peber, og det hele blendes til mos med en stavblender og smages til.

Server blomkålsmosen toppet med bacon, løg og fedt og evt. et drys hakket persille.

Brændende kærlighed

Ingen kommentarer:

Send en kommentar